Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Огледай се
Автор: oda Категория: Забавление
Прочетен: 87285 Постинги: 39 Коментари: 93
Постинги в блога от Юни, 2008 г.
27.06.2008 13:29 - размисли...
за онези хора- които лъжат......които казват разни работи и нараняват другите с лъжите си .......
за лъжите им.........
за болката причинена от тези лъжи......
за  пролятите сълзи.....
за дъжда, който се сипе, точно , когато ти е най- тежко....
за маските, които прикриват  очите......
за онези очи, които не лъжат, но не винаги........
за разговорите.......ненужни и излишни.....
за себеоценката, която даваме за себе си и оценката за другите....
за етикетите- погрешно поставени..........
за мислите в главите ни...........
за онези - лошите мисли, когато някой или нещо ги поражда......
за моментите които променят съдбата.......
за всичко онова, което блести отвън, но е гнило  отвътре......
за онези които крадат щастието......
за лицемерието и бездушието....
за неоценените жестове......
за социопатите, които разграбват живота ни....... и не само...........
за блянуваното щастие и мечти...........
за двете страни на монетата......
за избора и решението..............
Категория: Други
Прочетен: 1028 Коментари: 0 Гласове: 0

На 18.12.2007 година, на главен път Е-79, тежка катастрофа, отне живота на  мой приятел и колега- Димитър Венетов. С него загинаха и още двама.

Човекът, докарал адът на земята, се казва Евгени Коцуков- шофьор на междуградски автобус.

Изнервен от дългата колона, водачът на рейса, тръгнал да задминава в абсолютно забранен участък- на остър завой.

„Решил, че ще може да направи безумната маневра в правата отсечка, дълга

едва стотина метра. 39-годишният водач обаче, причини истински ад на

шосето.” Най-напред ,автобусът  се забил челно в идващия насреща

лек автомобил "Пежо 308. При жестокия удар тежко е ранен 37-годишният

шофьор на пежото- Димитър Венетов, който издъхнал в линейката на път към

благоевградската болница. Съпругата му – Ели, се отървала със сътресение на

мозъка, а дъщеричката им Габриела, на година и 4 месеца, по чудо е

невредима. Но пътеката на смъртта не спира дотук- рейсът продължил своя кървав ход и помлял червена лада. На място загинал пътуващият Джабар Хасан -49 г., и тежко ранен е водачът Димитър Костов - 45 г.. В ладата леко се ударил бус "Пежо Боксер", но водачът и пътникът в него не са пострадали.

 "Още при първия удар се оказахме един върху друг. Паниката бе голяма, не знаехме кой е жив, кой е ранен. Писъци, викове, кръв и смърт, това бе ужасяващата картина на катастрофата", разказват оцелелите. Те счупили предният прозорец на рейса и така се измъкнали от лапите на шофьора – камикадзе, г-н Евгени Коцуков.

След близо 60-метровия "рейд на смъртта", автобусът- убиец се е  обърнал странично край магистралата, до бетонната стена .Слава на Господа, че е спрял да се пързаля, защото тогава жертвите щяха да бъдат повече. Шосето било покрито с изпотрошени стъкла. Въргаляли са се  пепелници от автомобилите, пожарогасители и разни вещи на пострадалите. Детската количка на Габриела също бе изхвръкнала на пътя от свирепия удар.

Сигналът за катастрофата е подаден в 18.25ч.

Митко издъхва на път към болницата. Жена му –Ели, разбира  в болницата за загубата на мъжа си. Не помни много неща. Не помни дори и катастрофата. Не знае къде се намира.  Нито знае къде е Митко. Чака го да дойде, да я вземе и да й каже защо е там- в някаква стая. Детето до нея спи непробудно.. Започва да се чуди къде е Митето- само той липсва, и защо ги е оставил сами, на чуждо място. Търси с поглед телефона си – не го намира. След малко идват и докторите - очите им се пълнят със сълзи и съпричастност,. Тя ги пита – „къде е мъжът ми?” , но отговор не получава. Този въпрос тя няма да спре да повтаря , до...... докато близките не й съобщават по телефона , че „Митко вече го няма”.  Силен писък процепва болницата, телефона пада на земята, детето се буди с плач, медицинските сестри тичат към нея да я хванат- да не падне и да си удари пак главата. Един миг, един телефонен звън, едно изречение повалят Ели на земята. Безсилна е. Съсипана. Не може да приеме смъртта на мъжа си- бащата на детето й. Психиката й отказва да приеме това. Не вярва. Сърцето също. Няма го Митко. Вече го няма. Дишането й се затруднява, не й достига въздух, буца застава на гърлото й, устата й пресъхва. Шокът е толкова силен, че в първият миг не проплаква. Това е началото на нейният ад, на нейната самота. Тя все още не знае нищо- за катастрофата, за другите жертви, за счупената количка и разпръснатите стъкла,   за безумието на един шофьор..............

Автобусът, който е изпреварил неправилно, се е преобърнал и е връхлетял върху намиращите се пред него автомобили. Изглежда не е имал добра видимост. Доколкото разбрах, по-рано днес шофьорът на автобуса е бил на косъм да предизвика друга тежко ПТП преди Дупница”, казва по- късно г-н Апостолов.

 

Публикувам следващата извадка от статистика в името на Митко. В името на неговата светла памет.

Моля, всеки който прочете този материал, да се замисли за улицата- за това , че никой не е застрахован от такова бедствие, такъв небивал край. Нека да се замислим каква себе оценка  си даваме и до каква степен тя е реална. Не надвишаваме ли в повечето случаи възможностите си , и дали като нарушаваме грубо и безцеремонно правилата за движение , ни прави интересни.

Аз също нарушавах правилата – сега се опитвам да изкореня   старите си навици. Заради Митко!!!

 

 

 

15 декември 2007 г.
Автобус на фирма "Арда-Тур" падна от мост при детелината край село Узунджово на пътя Хасково - Свиленград. При тежката катастрофа загина 31-годишна жена от Харманли. В автобуса са пътували 12 души, като всички са пострадали Двама души бяха с опасност за живота.
Причина за инцидента е удар на автобуса в греблото на снегорин. След това автобусът се е завъртял и е скъсал предпазната мантинела, след което е паднал - първо на предницата си, след това е на гумите си.

16 септември 2007 г.
22-годишна жена от Варна загива на място в тежка катастрофа между автобус и ТИР на магистрала "Хемус", близо до Шумен. Инцидентът става около 23.45 часа. Автобусът, в който е пътувала жертвата, е на фирма "Груп".
Автобусът се удря в спрелия в аварийната лента варненски камион, собственост на спедиторска фирма. ТИР-ът сприра, защото шофьорът чул странен шум. В момента, когато решава да слезе, за да види повредата, усеща удар отзад.
От удара се разкъсва цялата дясна част на автобуса. Половината от седалките са изтръгнати и разхвърляни по платното. Пострадали са и още двама – 58-годишна жена от Варна, която е с фрактура на подбедрицата и 35-годишна жена от София, която има 2 счупени ребра и травми в областта на корема. Те са откарани в Шуменската болница, без опасност за живота. Взетите проби за алкохол на водачите са отрицателни.

11 септември 2007 г.
Трима души загиват при катастрофа на пътя Варна – Бургас край село Приселци. Катастрофират лек автомобил и автобус на фирмата “Перота”. Двама от пътниците в леката кола загиват на място, а трети почива на път към болницата.

23 август 2007 г.
Седем души са ранени леко при катастрофа между ТИР и автобус край пловдивското село Поповица, на пътя Пловдив – Свиленград.
Причината за катастрофата е навлизане на товарния автомобил в насрещното движение, при което се е блъснал в автобуса. Има значителни материални щети на превозните средства, но те не са се преобърнали.


14 юни 2007 г.
Трима души загиват на автомагистрала “Тракия” при сблъсък между лек автомобил и пътнически автобус. Ударът става близо до Вакарел.

5 юни 2007 г.
Автобус с двадесетина пътници в него катастрофира на пътя Пловдив - Хасково край селата Караджово - Кочево. Пострадали са седем души, петима от тях са приети в болница в Пловдив.

19 май 2007 г.
Пътнически автобус на фирма “Юнион Ивкони” катастрофира край Ябланица – на 6 км от автомагистрала “Хемус”. Умира шофьора на автобуса - 23-годишният Н. Г. от Мездра, а в болницата в Ботевград са откарани две жени и трима мъже. Автобусът се е движел по направление Силистра – София. Причина за инцидента е шофиране с несъобразена скорост на автобуса и хлъзгавата пътна настилка.

27 март 2007 г.
Пиян и неправоспособен водач катастрофира с автобус край Ново село. Около 00.45 часа близо до Вълев мост управляваният от И.С. /56 г./ от Стамболийски автобус “МАН”, навлиза в лентата за насрещно движение и се удря в крайпътно дърво. По време на инцидента в автобуса не е имало пътници.

8 март 2007 г.
Автобус “Митцубиши” на фирма “Етап” катастрофира на главен път София-Варна до разклона за село Градище. Автобусът е превозвал около 30 души по линията Варна-София и е управляван от 59-годишен служител на фирмата от София. На участък с малък завой автобусът е изскочил от пътното платно и е навлязъл в съседните ниви, след което се ударил в няколко тополи. При инцидента е пострадала 22-годишна жена от Каварна, която е настанена в Шуменската болница с фрактура на дясната подбедрица. Още една жена е откарана в болницата. Няма други пострадали. При направената проверка не е намерен алкохол в кръвта на водача.

7 декември 2006 г.
При тежка катастрофа между камион и автобус на моста близо до град Бяла загиват 18 души, а ранени са още 11.
Участъкът, в района на който става инцидентът, е част от магистрален път София – Русе. Там минават много тежкотоварни автомобили. Катастрофата между автобуса и камиона става около 17,15 часа на моста на Кольо Фичето. Автобус от градския транспорт, пътуващ от град Бяла към гара Бяла, е настигнат от камион, превозващ жито, при излизането му на Главен път Русе - София. При катастрофата и двата автомобила падат в река Янтра, като автобусът пада по таван.
Автобусът е пълен с пътници, тъй като това е единствената градска линия. Голяма част от хората, които живеят в района на железопътната гара, работят в Бяла.
Правителството обявява 10 декември е ден на национален траур в памет на загиналите при катастрофата в Бяла 18 души. От началото на прехода това е осмият път, в който се обявява национален траур. Обвиняем по делото за катастрофата е шофьорът на камиона - Синан Алиев.


17 ноември 2006 г.
33-ма души са ранени при верижна катастрофа на 104 автомобила в близост до турската столица Истанбул. Сред пострадалите има и пет български гражданки, които са с леки наранявания. Четири от българките са пътували в автобус с българска регистрация, а петата - в частен автомобил. Катастрофата е станала на оживена магистрала между Истанбул и Одрин. Предизвиканото от нея задръстване било дълго повече от 10 километра.
Климатичните условия в момента на инцидента са били лоши, тъй като гъстата мъгла е нарушила видимостта на шофьорите. Двама от пострадалите са в тежко състояние.


3 април 2006 г.
Автобус на фирма "Груп" катастрофира на Ботевградско шосе в София. Пострадали са 7 души - 5 жени, мъж и дете, които са откарани в Пирогов, без опасност за живота им. По време на инцидента автобусът се блъска в стълб, след което се е запалва.

7 март 2006 г.
Край Стара Загора при катастрофа между пикап и автобус загива 50-годишен мъж, а съпругата му е настанена в критично състояние в болница. Инцидентът става в 13.29 часа на околовръстния път, близо до с. Богомилово. В посока "изток" се е движел пикап "Рено", управляван от 50-годишния старозагорец. В района на асфалтовата база водачът внезапно предприма маневра - обратен завой и е ударен от автобус "Сетра" с бургаска регистрация, в който пътуват ученици. Децата в автобуса не са пострадали.

31 януари 2006 г.
Един човек загива, а 14 са ранени вследствие на тежка катастрофа край Плевен. Инцидентът става около 17 ч, когато се сблъскват камион и военен автобус, превозващ работещите в авиобаза "Каменец". Втори камион не успява да спре и се врязва в двете превозни средства. На място загива шофьорът на камиона. Седем военнослужещи от "Каменец" са със счупени крайници, а един офицер е с черепно - мозъчна травма. Други шест бойци са с по-леки наранявания. На пострадалите е оказана незабавна помощ.

6 декември 2005 г.
Междуградски автобус пропада от временен мост на река Марица, който свързва гр. Белово със селата Мененкьово и Аканджиево. Няма пострадали пътници. Временното съоръжение е било построено месец по рано, след като старият мост е бил разрушен по време на наводненията през август с.г.


5 декември 2005 г.
Плевенски автобус по междуселищна линия и товарен камион се блъскат край севлиевското село Ряховци. Двама от пътниците в автобуса са настанени в Общинската болница в Севлиево без опасност за живота. Причина за катастрофата е гъстата мъгла в района.

2 декември 2005 г.
При верижната катастрофа на главния път Бургас-София, близо до село Ветрен са ранени шестима души. Трима от тях са в тежко състояние с опасност за живота. Катастрофата става около 17.30 и е предизвикана от автобус, който поради техническа неизправност внезапно спира на магистралния път. В него се блъска товарен автомобил и застава напречно на пътя. Минути по-късно в камиона се блъска пътнически автобус, който се движи от посока Бургас-Айтос.

24 октомври 2005 г.
Един човек загива, а четирима работници на “Винекс – Славянци” са ранени след катастрофа между автобус и товарен автомобил край Карнобат. Инцидентът става около 18.20 ч. на второкласен път в района на село Сигмен. При инцидента на място умира водачът на автобуса. Ранени без опасност за живота са 33-годишната Й. И. от с. Черница /фрактура на подбедрицата/, 34-годишната Г. С. от с. Черница /комоцио/, 34-годишната М. К. от с. Славянци /фрактура на двете подбедрици/ и 59-годишната Й. Й. от с. Черница /с фрактура на левия крак/ - всички работнички във “Винекс – Славянци”.


2 октомври 2005 г.
Български граждани от турски произход са пострадали при катастрофа на български автобус близо до Корукьой, Турция. Един човек загива, а 26 души са ранени, след като автобус с българска регистрация, управляван от Себахаттин Селахаттин, се е преобърнал в района на Корукьой. Автобусът е пътувал от Измир за България.


25 септември 2005 г.
Двамата шофьори и трима пътници загиват при тежък пътен инцидент на главен път Плевен - Бяла, между търновските села Горна Студена и Масларево. Челно се удрят автобус “Неоплан”, пътуващ от Плевен за Русе, и “Опел Омега”. В резултат на сблъсъка автобусът обгорява, а лекият автомобил е разцепен на две. В автобуса е имало 16 души – 14 пътници, шофьор и стюард. Стюардът е починал на място, а шофьора 37-годишния Иван Гроздев от Русе умира в болницата в Полски Тръмбеж. Седем души са откарани в русенската болница с леки наранявания.

20 септември 2005 г.
На известното черно кръстовище Митницата в Гоце Делчев се сблъскват автобус с 12 пътници, пътуващи за Огняново и Рибново, и самосвал „Мерцедес" на гръцката фирма „Продефтики". Пострадалите са петима и са настанени в гоцеделчевската болница „Иван Скендеров". Пострадалите са със счупени горни крайници, а една жена е с мозъчен кръвоизлив. Със счупен крак на две места е и шофьорът на автобуса Фаик Киселов. Шофьорът на самосвала Тодор Бойчев е невредим.

5 септември 2005 г.
Става катастрофа на автобус между ямболските села Могила и Веселиново. Двама души са пострадали. Автобусът с 19 пътници не успява да вземе десен завой и се забива в крайпътна канавка. Двамата пострадали са приети в ямболската болница с нараняване и счупване, но без опасност за живота.

10 август 2005 г.
Автобус на фирмата “Глобус”, движещ се по маршрут Сливен – София, катастрофира край Стара Загора. 21-годишна пътничка е настанена в Старозагорската болница. Автобусът се блъска в железобетонен стълб, близо до завод в Стара Загора.

4 юли 2005 г.
Лек автомобил Фиат Пунто се блъска с автобус, вследствие на несъобразена скорост и неправилно изпреварване. Пострадала е една жена, която е настанена в благоевградската болница със счупен крак.

11 юни 2005 г.
Автобус „Мерцедес" пътуващ по линията Драгоман - Калотина се ударя в подпорна в бетонна стена по пътя от ГКПП “Калотина” за София. Пострадалите са 11 човека, които са настанени в “Пирогов” и ВМА. Най-тежко е състоянието на шофьора. В по-тежко състояние е една жена с гръдна травма, но без опасност за живота. Още един мъж и една жена са със счупени крайници, а останалите са с контузии.

6 юни 2005 г.
37-годишен шофьор на автобус в нетрезво състояние предизвиква катастрофа в село Долни Луковит. Автобусът навлиза в насрещната лента за движение и удря движещ се лек автомобил. Пострадала е 42-годишна жена. Кръвната проба на шофьора на автобуса показва 1.19 промила алкохол.

8 май 2005 г.
Автобус, пътуващ от Пазарджик за Велинград, се преобръща на 15 км след село Варвара в посока Велинград. Няма пострадали.

20 април 2005 г.
Автобус блъска лек автомобил на пътя между Ботунец и Горни Богров. Пострадал при катастрофата е шофьорът на автомобила, който е настанен в шокова зала на Института за спешна медицинска помощ “Пирогов”.

2 март 2005 г.
Към 21,30 часа на километър 119–ти от главен път София – Варна, лек автомобил “Опел – Кадет“ с търговищка регистрация, управляван от 31 годишния Теодор Тодоров от Попово, губи управление и навлиза в насрещното движение, като се блъска в автобус на фирма “Идеал стандарт”. В резултат на удара на място загива водачът на лекия автомобил. Няма пострадали от пътниците в автобуса.

1 март 2005 г.
Христо Балъкчиев и Петър Праматаров управляващи автобуси с деца се удрят на тесен мост между разложките села Горно и Долно Драглище. Шофьорите навлезли едновременно в тесния, малък и заснежен мост край Долно Драглище. В много тежко състояние са 2-годишният Атанас Корунчев, който е със счупвания на черепа, увреждане на мозъка и травми в гръдния кош и Радка Бельова (33 г.), която е със счупен череп. При сблъсъка са ранени още 2 деца - Христина Ролева (10 г.), която е със счупен палец на крака, и Величка Вучкова (17 г.) - със счупен ляв крак. С фрактури на ръцете и краката са още 6 човека и двамата шофьори.

3 февруари 2005 г.
Автобус “Икарус”, движещ се с несъобразена скорост по заледен участък се блъска в микробус по пътя Бургас – Айтос. Водачът на автобуса 23-годишният Н.А. губи управление над превозното средство и навлиза в лентата за насрещно движение, вследствие на което се блъска в микробуса. Водачът на микробуса 33-годишният М.С. е с фрактура на черепа и с опасност за живота.

30 ноември 2004 г.
Една жена загива, а седем души са ранени след като пътнически автобус катастрофира в дере край село Сумер, община Монтана. Инцидентът става около 7,20 ч. сутринта. Автобусът на видинската фирма "Мартнин тур" пътувал по линията Видин-София. Той се движил по главен път Е79, когато се пука предната лява гума на машината. Автобусът става неуправляем, чупи мантинелата на пътя и се насочва към близкото дере. По стръмния склон надолу загива 41-годишната Татяна Миткова, която пада през прозореца и е прегазена от гумите на автобуса. Седем от общо 13-те пътници в автобуса са откарани в монтанската болница.

29 юли 2004 г.
Автобус на разградската фирма "Автотранс" катастрофира край Шумен в района на "Седми километър" по пътя Русе - Варна. Трима души са леко ранени, десетина с натъртвания. Според пътните полицаи причината за катастрофата е тройно изпреварване.


4 април 2004 г.
Към 22.00 ч. български автобус пада в 40-метров каньон на границата между Сърбия и Черна гора в придошлите води на река Лим. В автобуса пътуват група ученици от средното общообразователно училище "Николай Катранов" в Свищов. Пътуващите са 41 ученици на възраст от 12 до 19 години, 7 преподаватели, екскурзовод и 2-ма шофьори.
При катастрофата загиват 12 деца. 22-ма от извадените живи пътници са настанени в болница в град Приеполе, 17 от тях са приютени в хотел в град Биело поле. Телата на две от децата остават в неизвестност в продължение на около месец. На 25 април водолазни екипи откриват на повече от 40 км. от мястото на катастрофата тялото на 15-годишния Светослав Колев, на 4 май на 3 км от същото място е открито и тялото на 13-годишната Антоана Евтимова.


8 февруари 2004 г.
При катастрофа на автобус и камион са ранени Даниел Ангелов (42 г.) и приятелката му Боряна Димитрова (38 г.). Сблъсъкът става на около 200 м от бензиностанцията „Еко" край с. Долни Богров в посока София. Двамата пътували в автобус от Велико Търново към столицата, когато във возилото се врязъл тежкотоварен автомобил. Двамата са откарани в „Пирогов". Мъжът е с фрактура на лявото коляно. Жената пък е с контузия на десния крак.

21 декември 2003 г.
Автобус „Чавдар" се преобръща през мост и пада в река Струмешница на пътя с. Кърналово-Петрич. 33-годишният шофьор Вельо Василев от санданското село Левуново е със счупени ребра и контузии, но без опасност за живота. Основна причина за произшествието е намалената видимост на пътя поради падналата мъгла. В автобуса не е имало пътници.


7 декември 2003 г.
Автобус със студенти излиза от платното край велинградското село Лепница, след като шофьорът губи управление заради хлъзгавия път. Автобусът се влачи 15 м без контрол, а задната му част пропада в коритото на река Чепинска. Няма пострадали.


17 ноември 2003 г.
Автобус на Столичната компания “Градски транспорт” катастрофира на булевард ”Евлоги Георгиев”, след което се преобръща в коритото на Перловската река. По време на инцидента автобусът е бил празен. Жертви няма. След направени проби е установено, че шофьорът на автобуса е имал 1,92 промила алкохол в кръвта.

За Бога хора, спрете да убивате!!!

 

 

Категория: Лични дневници
Прочетен: 1950 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 25.06.2008 15:31
Търсене

За този блог
Автор: oda
Категория: Забавление
Прочетен: 87285
Постинги: 39
Коментари: 93
Гласове: 127
Архив